Over PlanBoek

PlanBoek is de leermiddelenserie voor de managementtitels van SVH. De PlanBoek serie bestaat uit leermiddelen over leidinggeven, management en ondernemen, deze zijn volledig afgestemd op de horecapraktijk. Veel mbo-scholen maken er gebruik van, met name binnen de opleidingen Manager/ondernemer horeca, Meewerkend horecaondernemer en Leidinggevende. De PlanBoek leermiddelen zijn gericht op het horecaonderwijs met een focus op het mbo, maar de uitgaves zijn ook geschikt voor hogescholen en aanverwante sectoren in de horecamarkt.

De PlanBoek-titels zijn allemaal up to date. In 2019 zijn de uitgaves Bedrijfseconomie deel 1 en 2 volledig vernieuwd en zijn de uitgaves Boekhouden in een horecabedrijf en Boekhouden in een horecabedrijf met Exact Online herzien. In  2018 is Ondernemingsplan voor een horecabedrijf vernieuwd en in dit jaar ook Marketing & Sales voor de Horeca deel 1 en 2. Alle nieuwe leermiddelen zijn afgestemd op de kwalificatiedossiers die op 1 augustus 2016 zijn ingegaan. Daarnaast zijn er ook Engelstalige uitgaves gemaakt van de PlanBoek-titels Ondernemingsplan (Businessplan for the Hospitality) en Marketing & Sales deel 1 en 2 (Marketing & sales for the Hospitality part 1 & 2).

De PlanBoek leermiddelen onderscheiden zich doordat ze voor én in nauwe samenwerking met de branche zijn ontwikkeld. Daardoor sluiten ze optimaal aan op waar de markt en het onderwijs om vraagt. Er is een directe link met de horecapraktijk en de werkwijze is heel praktisch, met volop ruimte voor actuele casussen, trends en oefeningen. Onze auteurs zijn werkzaam in het horecaonderwijs of in het bedrijfsleven.

Uniek aan de serie is dat deze leermiddelen ontwikkeld zijn om zowel als geheel invulling te geven aan een opleiding voor leidinggevende en management, maar ook op zichzelf ingezet kunnen worden in het onderwijs bij specifieke onderdelen zoals bedrijfsadministratie, personeelsmanagement en ondernemerschap. Bekijk het overzicht van alle PlanBoek leermiddelen.

Naast het boek krijgen de studenten toegang tot een digitale leeromgeving, waarop filmpjes, samenvattingen en oefeningen om begrippen te oefenen of juist dieper op de stof in te gaan. Voor docenten is er een digitale docentenomgeving ontwikkeld, met antwoordmodellen en presentaties, planningen, tips en links om lessen mee in te richten.

SVH logo footer 01

plaboek logo