• Marketing & Sales voor de horeca
    Marketing & Sales voor de horeca
  • Personeel & organisatie voor de horeca
    Personeel & organisatie voor de horeca
  • Boekhouden met Exact Online
    Boekhouden met Exact Online

Inloggen/ code aanvragen

Welkom in de digitale leeromgeving van de PlanBoek leermiddelen. Ben je student? Activeer dan jouw unieke code uit het boek om in te loggen. Ben je docent? Vraag een unieke code aan via het aanvraagformulier. Heb je een vraag? Bekijk dan de pagina Hulp bij inloggen of neem contact met ons op.

Code activerenLogin

Planboek Engels. 2.0

Nieuw: SVH Ondernemers- vaardigheden

Kennismaken met de opvolger van PlanBoek? Vraag de gratis demolicentie aan!

Meer info

Cover Boekhouden Exact Online kleinBoekhouden met Exact Online

Inzicht in cijfers is een must als je ondernemer of manager bent. 
Boekhouden is daarvoor een goede basis.

bestel nu

Cover BoekhoudenBoekhouden & Administratie

De nadruk ligt hierbij op bedrijfsadministratie. Ontwikkel vaardigheden voor een gedegen financiële administratie van een horecabedrijf en leer alles over boekhouden.

bestel nu

Cover BEC 1Bedrijfseconomie vernieuwd!

Met ingang van schooljaar 2019/2020 zijn beide delen van Bedrijfseconomie volledig vernieuwd.

leer meer

Cover Managen en LeidinggevenNieuw: Managen en Leidinggeven

Helemaal vernieuwd en de opvolger van Personeel & Organisatie voor de horeca.

 

lees meer

mockup cover Marketing en sales LRNieuw boek: Marketing en sales

Centraal staat het marketinggericht denken in het vernieuwde boek Marketing & Sales - in de spotlight

 

bestel nu

Contact

Wil je meer informatie over de PlanBoek leermiddelen of heb je een vraag? Neem contact op met SVH via:

310715 SVH website GekozenOntwerp 03 310715 SVH website GekozenOntwerp 04
INFO@SVH.NL 088 - 050 15 00

Ondernemingsplan voor een horecabedrijfOndernemen

Ondernemingsplan voor een horecabedrijf laat alle stappen van een ondernemersplan zien, specifiek voor een horecabedrijf. 

 
bestel nu

Personeel & organisatie voor de horeca

In het boek Personeel & organisatie voor de horeca ligt de nadruk op de inzetbaarheid van personeel. De kracht van een organisatie wordt bepaald door de mensen die er werken. Een ondernemer of leidinggevende in een horecabedrijf moet kunnen omgaan met de problemen en oplossingen die gepaard gaan met de inzetbaarheid van personeel.

Personeel & organisatie voor de horeca bestaat uit twee delen: een deel waarin de nadruk ligt op theoretische kennis en een praktisch deel. De twee boeken gebruik je naast elkaar gedurende het schooljaar, je hebt deze vanaf het begin allebei nodig.

Bekijk hier het digitale inkijkexemplaar van deel 1 en deel 2.

Via de digitale docentenomgeving reiken we diverse middelen aan om de lessen mee voor te bereiden. Denk hierbij aan filmpjes, presentaties, planningen, antwoordmodellen, tips en links.

Om toegang te krijgen tot deze digitale omgeving, heb je een code nodig die je aan kunt vragen via het aanvraagformulier.

Cover PO 1

Personeel & organisatie voor de horeca

deel 1

€ 31,00

BESTEL NU

Cover PO 2

Personeel & organisatie voor de horeca

deel 2

€ 31,00

BESTEL NU

Boekhouden

In deze module staat bedrijfsadministratie centraal. Ontwikkel vaardigheden voor een gedegen financiële administratie van een horecabedrijf en leer alles over (geautomatiseerd) boekhouden.

In het boek Boekhouden in een horecabedrijf worden de basisbeginselen van het handmatig boekhouden behandeld om zo vaardigheden te ontwikkelen voor het voeren van een gedegen financiële administratie van een horecabedrijf.

Het boek Boekhouden met Exact Online is het opvolgende boek waarin de studenten aan de slag gaan met het gelijknamige programma. In het boek zijn alle schermen vernieuwd zodat ze weer naadloos aansluiten op het online programma waarvan het inlogproces ook is versimpeld. Alle opdrachten zijn hierdoor weer goed te volgen. Ook zijn enkele voorbeelden en opdrachten aangepast en heeft de look-and-feel een upgrade gekregen. Het boek is leverbaar onder ISBN-nummer: 9789052112589. Klik hier om een deel van het boek in te zien.

Via de digitale docentenomgeving reiken we diverse middelen aan om de lessen mee voor te bereiden. Denk hierbij aan filmpjes, presentaties, planningen, antwoordmodellen, tips en links.

Om toegang te krijgen tot deze digitale omgeving, heb je een code nodig die je aan kunt vragen via het aanvraagformulier.

Cover Boekhouden 1

Boekhouden

in een

horecabedrijf

€ 39,00

BESTEL NU

Exact Online

Boekhouden

in een horecabedrijf

met Exact Online

€ 34,00

BESTEL NU

Bedrijfseconomie voor de horeca

Bedrijfseconomie met ingang van schooljaar 2019/2020 volledig vernieuwd!

Vanaf schooljaar 2019/2020 zijn de vernieuwde boeken voor Bedrijfseconomie voor de horeca beschikbaar. De cover was al aangepast dus nu de hoogste tijd om inhoudelijk wijzigingen door te voeren zodat het boek weer past bij de tijd van nu. De nieuwe uitgave bestaat weer uit twee delen waarbij het eerste deel inzoomt op de winst en verliesrekening en het tweede deel zich richt op de balans en begroting.



'Niet meer van deze tijd', 'geen goede voorbeelden' en 'te talig' was veel gehoorde feedback waar we mee aan de slag zijn gegaan. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de vernieuwing van de boeken. In de loop van volgende maand kunnen we je een eerste inkijk geven! De belangrijkste wijzigingen:

  • Vernieuwde vormgeving;
  • Formules worden uitgelegd a.d.h.v. praktische horeca voorbeelden;
  • Interviews met horecaondernemers;
  • Duidelijke insteek en context per titel;
  • Handig uitvouwbaar formuleblad;
  • Extra opdrachten en controlevragen;
  • En natuurlijk een nieuw ISBN-nummer!

Cover BEC 1

Bedrijfseconomie

voor de horeca

deel 1

€ 41,50

ISBN-nummer: 9789052113494

BESTEL NU

Cover BEC 2

Bedrijfseconomie

voor de horeca

deel 2

€ 41,50

ISBN-nummer: 9789052113531

BESTEL NU

Ondernemingsplan voor een horecabedrijf

De titel Ondernemingsplan voor een horecabedrijf is in 2017 gelanceerd. Samen met specialisten uit de horeca zoals SVH Meester en adviseur/ trainer Ton Lenting is dit boek ontwikkeld als sluitstuk van de opleiding Manager Ondernemer Horeca. In dit boek komen alle eerdere vakken uit de opleiding terug zoals Marketing en sales, Managen en leidinggeven en Bedrijfseconomie. Klik hier om een deel van het boek in te zien.

Opbouw van het boek

Alle hoofdstukken die in het ondernemingsplan moeten zitten zijn in dit boek verwerkt. Als ondernemer moet er veel worden beschreven in het plan en moet je jezelf veel vragen stellen. Het boek neemt je mee en geeft een duidelijke uitleg over alles wat beschreven moet worden. De paragrafen in het boek zijn de leidraad voor het ondernemingsplan. De context staat centraal. Alle benodigde kennis voor het schrijven van een gedegen ondernemingsplan wordt behandeld aan de hand van de vele tips en concrete voorbeelden van ondernemers uit de horecabranche. Hierdoor is het een zeer praktisch boek.

Engelstalige versie

Dit boek is ook naar het Engels vertaald zodat de studenten met een Engelstalige opleiding met dezelfde content worden opgeleid tot het examen. Meer weten?

Ondernemingsplan groot

Ondernemingsplan voor een horecabedrijf

€ 35,00

BESTEL NU

SVH logo footer 01

plaboek logo